album
rock

Thrice

Horizons/East

EPITAPH

Weinig bands zo onvoorspelbaar als Thrice. Zelfs na tien albums sta je toch even raar te kijken bij de wel heel erg opvallende synths in de opener (Color Of The Sky) van album elf. Of de opmerkelijke felheid in Buried In The Sun, dat doet denken aan het vroege werk van de heren. Jammer wel dat het nummer halverwege inzakt. Daar heeft het merendeel van de tracks op Horizons/East last van.

Frontman Dustin Kensrue heeft van alles in deze plaat willen stoppen: het moet sfeervol zijn, episch zelfs op momenten (single Scavengers), en het moet ons aan het denken zetten. Maar juist als de boodschap belangrijk is, zoals die over mental health en geloof in Robot Soft Exorcism, leiden al die Radiohead-tierelantijntjes alleen maar af. Sowieso is het tekstueel allemaal behoorlijk hoogdravend en soms onnavolgbaar. Gelukkig zijn Summer Set Fire To The Rain en The Dreamer signature Thrice-songs. Still Life en instrumentale afsluiter Unitive/East zijn dan vooral weer lang en saai. ‘A soundtrack for deeper dreaming’, zo omschrijft de band de plaat zelf. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik weet alleen niet of dat positief is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Thrice - Horizons/East (album) | OOR