album
rock

Thrice

Horizons/East

EPITAPH

Weinig bands zo onvoorspelbaar als Thrice. Zelfs na tien albums sta je toch even raar te kijken bij de wel heel erg opvallende synths in de opener (Color Of The Sky) van album elf. Of de opmerkelijke felheid in Buried In The Sun, dat doet denken aan het vroege werk van de heren. Jammer wel dat het nummer halverwege inzakt. Daar heeft het merendeel van de tracks op Horizons/East last van.

Frontman Dustin Kensrue heeft van alles in deze plaat willen stoppen: het moet sfeervol zijn, episch zelfs op momenten (single Scavengers), en het moet ons aan het denken zetten. Maar juist als de boodschap belangrijk is, zoals die over mental health en geloof in Robot Soft Exorcism, leiden al die Radiohead-tierelantijntjes alleen maar af. Sowieso is het tekstueel allemaal behoorlijk hoogdravend en soms onnavolgbaar. Gelukkig zijn Summer Set Fire To The Rain en The Dreamer signature Thrice-songs. Still Life en instrumentale afsluiter Unitive/East zijn dan vooral weer lang en saai. ‘A soundtrack for deeper dreaming’, zo omschrijft de band de plaat zelf. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik weet alleen niet of dat positief is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: Thrice - Horizons/East (album) | OOR