album
Hiphop

DRAKE

If You're Reading This It's Too Late

YOUNG MONEY/UNIVERSAL

Of het nu een mixtape, een EP of een volwaardig album van Drake is, daar kunnen we lang over twisten. If You’re Reading This It’s Too Late is in ieder geval een lijvige verzameling nummers waarop Drake zich met het nodige zelfvertrouwen presenteert . . .

Het meeste productiewerk wordt hier verricht door Boi-1da en Noah ‘40’ Shebib, de vaste producers van de populaire Canadese rapper, die hier overigens maar beperkt rapt. Het is weer die typische praatzang van Drake op lome beats. Wat dat betreft weinig nieuws onder de zon. Het verschil zit ‘m vooral in de bravoure van Drake, bij wie het natuurlijk nooit aan zelfvertrouwen heeft ontbroken, maar die nu zeker weet dat hij zo ongeveer aan de top van de apenrots is beland. Lil Wayne had zich geen betere opvolger kunnen bedenken, zegt hij ergens en dat is eigenlijk best pijnlijk voor ‘Weezy’, die zo indirect terzijde wordt geschoven. Lil Wayne laat zich alleen – en trouwens niet onverdienstelijk – horen op Used To, maar zal het drukker hebben met de rechtszaak tegen zijn label Cash Money, waarop dit album ook is verschenen. If You’re Reading This It’s Too Late is geen muzikaal meesterwerk, maar bewijst dat Drake de man is waar het op dit moment om draait.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: DRAKE - If You're Reading This It's Too Late (album) | OOR