album
Hiphop

DRAKE

If You're Reading This It's Too Late

YOUNG MONEY/UNIVERSAL

Of het nu een mixtape, een EP of een volwaardig album van Drake is, daar kunnen we lang over twisten. If You’re Reading This It’s Too Late is in ieder geval een lijvige verzameling nummers waarop Drake zich met het nodige zelfvertrouwen presenteert . . .

Het meeste productiewerk wordt hier verricht door Boi-1da en Noah ‘40’ Shebib, de vaste producers van de populaire Canadese rapper, die hier overigens maar beperkt rapt. Het is weer die typische praatzang van Drake op lome beats. Wat dat betreft weinig nieuws onder de zon. Het verschil zit ‘m vooral in de bravoure van Drake, bij wie het natuurlijk nooit aan zelfvertrouwen heeft ontbroken, maar die nu zeker weet dat hij zo ongeveer aan de top van de apenrots is beland. Lil Wayne had zich geen betere opvolger kunnen bedenken, zegt hij ergens en dat is eigenlijk best pijnlijk voor ‘Weezy’, die zo indirect terzijde wordt geschoven. Lil Wayne laat zich alleen – en trouwens niet onverdienstelijk – horen op Used To, maar zal het drukker hebben met de rechtszaak tegen zijn label Cash Money, waarop dit album ook is verschenen. If You’re Reading This It’s Too Late is geen muzikaal meesterwerk, maar bewijst dat Drake de man is waar het op dit moment om draait.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: DRAKE - If You're Reading This It's Too Late (album) | OOR