album
indie

Mark Lanegan & Duke Garwood

With Animals

HEAVENLY/PIAS

De samenwerking tussen de Britse multi-instumentalist Duke Garwood en de Amerikaanse zanger Mark Lanegan neemt steeds grootsere vormen aan. Niet alleen was Garwood te horen op de laatste twee soloalbums van Lanegan, hij maakt ook al een aantal jaren deel uit van diens (deels Vlaamse) begeleidingsband.

With Animals is de opvolger van Black Pudding, een typisch Brits gerecht (bloedworst) dat op een Tarantino-achtige manier prima past bij de vaak aardedonkere horrorscenario’s van de films in het hoofd van de hier innemend zacht zingende Lanegan. Songs over de schaduwkant van het leven en de liefde, nieuw is dat voor fans van Lanegan niet. Dit album begon echter in het hoofd en de thuisstudio van Garwood, slechts omringd door zijn huisdieren. Soms alleen tokkelend op zijn gitaar, soms ook een trukendoos vol speciale effecten opentrekkend. Dat klinkt wellicht voller dan het licht krakende resultaat in werkelijkheid is. De basis van de – vaak later door Lanegan van teksten voorziene – liedjes op With Animals blijft meestal kaal, sober, donker en traag, maar ook warm. Liedjes geschreven met het idee dat het altijd wel ergens middernacht en aardedonker is. Verlos hen van het kwaad, gooi een reddingsboei en bedek hen met de liefde waar ze zo naar op zoek zijn. Gevoelige zielen verorberen deze nieuwe portie black pudding gedoseerd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Mark Lanegan & Duke Garwood - With Animals (album) | OOR