album
indie

Mark Lanegan & Duke Garwood

With Animals

HEAVENLY/PIAS

De samenwerking tussen de Britse multi-instumentalist Duke Garwood en de Amerikaanse zanger Mark Lanegan neemt steeds grootsere vormen aan. Niet alleen was Garwood te horen op de laatste twee soloalbums van Lanegan, hij maakt ook al een aantal jaren deel uit van diens (deels Vlaamse) begeleidingsband.

With Animals is de opvolger van Black Pudding, een typisch Brits gerecht (bloedworst) dat op een Tarantino-achtige manier prima past bij de vaak aardedonkere horrorscenario’s van de films in het hoofd van de hier innemend zacht zingende Lanegan. Songs over de schaduwkant van het leven en de liefde, nieuw is dat voor fans van Lanegan niet. Dit album begon echter in het hoofd en de thuisstudio van Garwood, slechts omringd door zijn huisdieren. Soms alleen tokkelend op zijn gitaar, soms ook een trukendoos vol speciale effecten opentrekkend. Dat klinkt wellicht voller dan het licht krakende resultaat in werkelijkheid is. De basis van de – vaak later door Lanegan van teksten voorziene – liedjes op With Animals blijft meestal kaal, sober, donker en traag, maar ook warm. Liedjes geschreven met het idee dat het altijd wel ergens middernacht en aardedonker is. Verlos hen van het kwaad, gooi een reddingsboei en bedek hen met de liefde waar ze zo naar op zoek zijn. Gevoelige zielen verorberen deze nieuwe portie black pudding gedoseerd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Mark Lanegan & Duke Garwood - With Animals (album) | OOR