album
indie

Mark Lanegan & Duke Garwood

With Animals

HEAVENLY/PIAS

De samenwerking tussen de Britse multi-instumentalist Duke Garwood en de Amerikaanse zanger Mark Lanegan neemt steeds grootsere vormen aan. Niet alleen was Garwood te horen op de laatste twee soloalbums van Lanegan, hij maakt ook al een aantal jaren deel uit van diens (deels Vlaamse) begeleidingsband.

With Animals is de opvolger van Black Pudding, een typisch Brits gerecht (bloedworst) dat op een Tarantino-achtige manier prima past bij de vaak aardedonkere horrorscenario’s van de films in het hoofd van de hier innemend zacht zingende Lanegan. Songs over de schaduwkant van het leven en de liefde, nieuw is dat voor fans van Lanegan niet. Dit album begon echter in het hoofd en de thuisstudio van Garwood, slechts omringd door zijn huisdieren. Soms alleen tokkelend op zijn gitaar, soms ook een trukendoos vol speciale effecten opentrekkend. Dat klinkt wellicht voller dan het licht krakende resultaat in werkelijkheid is. De basis van de – vaak later door Lanegan van teksten voorziene – liedjes op With Animals blijft meestal kaal, sober, donker en traag, maar ook warm. Liedjes geschreven met het idee dat het altijd wel ergens middernacht en aardedonker is. Verlos hen van het kwaad, gooi een reddingsboei en bedek hen met de liefde waar ze zo naar op zoek zijn. Gevoelige zielen verorberen deze nieuwe portie black pudding gedoseerd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Recensie: Mark Lanegan & Duke Garwood - With Animals (album) | OOR