album
Rock

PRIMUS

Primus & The Chocolate Factory

Al een jaar of tien (en voor die tijd ook al) gedragen Tim Alexander en Jay Lane zich als de weermannetjes van Primus. Als de ene gaat, komt de ander en als de ander gaat, komt de ene terug. We zijn op het punt beland dat Tim Alexander de drumstokjes . . .

Het is niet nodig om naar het puntje van je stoel te schuiven, want het niveau van die albums wordt niet gehaald op Primus & The Chocolate Factory With The Fungi Ensemble. Het samenspel en de techniek zijn er nog steeds, maar dit album is een studioversie van de livesoundtrack die Primus maakte bij de film Willy Wonka & The Chocolate Factory. Enkele nummers laten stukjes Primus op hun best horen, maar dan moet er weer worden ge-oempa-loempaat of iets anders dat het filmscenario voorschrijft. Zo wordt de kracht van Primus nooit volledig benut. Hoewel hun hoekige muziekstijl en het baswerk van Les Claypool soms perfect past bij een soundtrack is dit te veel toegepaste en functionele muziek om erg interessant te worden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: PRIMUS - Primus & The Chocolate Factory (album) | OOR