album
punk

PUP

Morbid Stuff

Rise

PUP is zo’n band die langzaam groot is geworden. Iedere Nederlandse punkrockfan heeft ze wel een keer gezien, er kon immers geen populair bandje in ons land spelen of PUP deed wel het voorprogramma.

De Canadezen zijn inmiddels bij album nummer drie aangekomen en op Morbid Stuff is eigenlijk alles wat punkrock zo leuk maakt samengepakt in elf nummers. PUP klinkt pissed off, gefrustreerd, opruiend en soms simpelweg agressief. Tegelijkertijd zijn de teksten behoorlijk tongue-in-cheek en zou je single Kids met enige fantasie zelfs een liefdesliedje kunnen noemen. Bovendien klinkt frontman Stefan Babcock écht anders dan al die andere punkzangers. PUP heeft het nihilisme van FIDLAR, getuige zinnen als ‘just cause you’re sad again, it doesn’t make you special at all / I’m wakin’ up again, knowing nothing really matters at all’ (Free At All). PUP heeft ook het vrolijk springerige van bijvoorbeeld Japandroids, getuige de teenage angst van Closure. En het straight up punkgevoel van al die westcoastbands, getuige het bijna skatepunk-achtige Scorpion Hill. PUP heeft het eigenlijk allemaal en Morbid Stuff is een van de leukste en meest verrassende punkplaten van het jaar.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: PUP - Morbid Stuff (album) | OOR