album
pop

Christine And The Queens

Redcar Les Adorables Étoiles

BECAUSE/VIRGIN

De wereld waarin Héloïse Adelaïde Letissier leeft, is de wereld waarin iedere jongere die niet in Urk of soortgelijke dorpen geboren werd, tegenwoordig wil leven. De Franse popster is niet gebonden aan gender en niet gebonden aan genre. Inspiratiebronnen komen van overal en nergens. Letissier liet zich naar eigen zeggen beïnvloeden door zowel Kendrick Lamar als Serge Gainsbourg en door zowel concerten als theatershows. De wereld van deze artiest is, kortom, groot.

Maar dat hoorden we tot nu toe nog niet echt terug in de muziek, want de pop van Christine And The Queens was toch vooral mainstreampop met een kunstzinnige twist. Hoe Lady Gaga had willen klinken, zo klonken Christine And The Queens-platen Chaleur Humaine en Chris. Dit nieuwe album Redcar Les Adorables Étoiles is het meest ambitieuze werk dat de Franse popster tot nu toe maakte. Ten eerste werd de muziek op geschreven met een theatershow in gedachten. Ten tweede is de muziek zélf gewoon groots en ambitieus. In dertien songs bouwt Christine immense elektronische soundscapes die gevuld zijn met gevoelig gezongen, abstracte Franse songteksten. Vaak horen we een beat waar je op zou moeten kunnen dansen, zoals in de single Je Te Vois Enn en afsluiter Les Âmes Amantes. Maar ieder laagdrempelig geluid gaat op in een groter galmend geheel. Als we Redcar Les Adorables Étoiles ergens muzikaal mee kunnen vergelijken, dan is het met de meest ambitieuze pop noir-pogingen van wijlen Chromatics. Maar zelfs zij pakten het niet zó groots aan. Ambitieus en cinematisch dus, deze nieuwe van het brein achter Christine And The Queens. Niet per se geschikt voor de popliefhebber, maar wél voor de liefhebber van grotendeels unieke en kunstzinnige muziek.

Neem nu een halfjaarabonnement (€34) op OOR en ontvang ‘Redcar Les Adorables Étoiles’ van Christine And The Queens gratis op vinyl! Als je een jaarabonnement (€66,95) neemt kun je twee platen uitkiezen. Kijk hier voor het aanbod.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré
concert

Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré

Damien Rice had meer verleden dan heden om ten tonele te brengen in Carré. ‘Prachtig, prachtig’, verzuchtte het publiek. Maar ...

Recensie: Christine And The Queens - Redcar Les Adorables Étoiles (album) | OOR