album
Hiphop

RUN THE JEWELS

Run The Jewels 3

RUN THE JEWELS INC./V2

De stellingen zijn ingenomen. Volgens de correspondenten is Amerika ‘hopeloos verdeeld’. Met aan de ene kant het nieuwe Witte Huis met hun legertje aan feitenontkenners en aan de andere kant, tja, wie staat er niet aan de andere kant eigenlijk? Het stevige tegengeluid komt van Run The Jewels, de groep . . .

Sinds de eerste twee delen van het – in ieder geval voor liefhebbers van de betere hiphop – sprookje Run The Jewels worden de heren op handen gedragen. Dit derde deel bewijst dat Run The Jewels zijn gave ook in veranderende omstandigheden kan inzetten. Ditmaal met Danny Brown, Zack De La Rocha, Kamasi Washington, BOOTS en Tunde Adebimpe (TV On The Radio) te gast. Wie de eerdere twee delen kent, weet dat de producties van El-P in deze vorm lang niet zo pikzwart en taai zijn als in zijn solowerk. En Killer Mike voelt zich hoorbaar als een capibara in het water naast zijn gelijkgestemde kompaan. Samen binden ze nu de strijd aan met de huidige masters in hun land. ‘Ain’t no chillin in the land of the villains’, is te horen in Everybody Stay Calm. ‘A riot is the language of the unheard’, spreekt Martin Luther King in Thieves en in die context is de titel Kill Your Masters veelzeggend. Wie er een aankondiging van de revolutie in wil horen, hoeft niet ver te zoeken. Run The Jewels heeft niet alleen artistiek de hakken stevig in het zand staan, ze zijn bereid om de tegenbeweging aan te voeren. De soundtrack ligt er inmiddels. Het gaan hete jaren worden en dit tweetal heeft het vuur binnen handbereik. Ook in het derde deel is het smullen van Run The Jewels.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: RUN THE JEWELS - Run The Jewels 3 (album) | OOR