album
Hiphop

RUN THE JEWELS

Run The Jewels 3

RUN THE JEWELS INC./V2

De stellingen zijn ingenomen. Volgens de correspondenten is Amerika ‘hopeloos verdeeld’. Met aan de ene kant het nieuwe Witte Huis met hun legertje aan feitenontkenners en aan de andere kant, tja, wie staat er niet aan de andere kant eigenlijk? Het stevige tegengeluid komt van Run The Jewels, de . . .

Sinds de eerste twee delen van het – in ieder geval voor liefhebbers van de betere hiphop – sprookje Run The Jewels worden de heren op handen gedragen. Dit derde deel bewijst dat Run The Jewels zijn gave ook in veranderende omstandigheden kan inzetten. Ditmaal met Danny Brown, Zack De La Rocha, Kamasi Washington, BOOTS en Tunde Adebimpe (TV On The Radio) te gast. Wie de eerdere twee delen kent, weet dat de producties van El-P in deze vorm lang niet zo pikzwart en taai zijn als in zijn solowerk. En Killer Mike voelt zich hoorbaar als een capibara in het water naast zijn gelijkgestemde kompaan. Samen binden ze nu de strijd aan met de huidige masters in hun land. ‘Ain’t no chillin in the land of the villains’, is te horen in Everybody Stay Calm. ‘A riot is the language of the unheard’, spreekt Martin Luther King in Thieves en in die context is de titel Kill Your Masters veelzeggend. Wie er een aankondiging van de revolutie in wil horen, hoeft niet ver te zoeken. Run The Jewels heeft niet alleen artistiek de hakken stevig in het zand staan, ze zijn bereid om de tegenbeweging aan te voeren. De soundtrack ligt er inmiddels. Het gaan hete jaren worden en dit tweetal heeft het vuur binnen handbereik. Ook in het derde deel is het smullen van Run The Jewels.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: RUN THE JEWELS - Run The Jewels 3 (album) | OOR