album
Rock

KINGS OF LEON

WALLS

RCA/SONY MUSIC

Daar hoort blijkbaar een hoes bij waarop de heren net het hoofd boven een bad ezelinnenmelk kunnen houden. Op de achterkant van het cd-boekje steken die hoofden zowaar in een eierdoosje. Tja. De carrière van de groep verloopt al bijna even vreemd. De uit Nashville afkomstige gitaarband doordrenkte zijn songs met country- en rockinvloeden uit de jaren zestig en zeventig. Het duurde even voor de wereld door had dat hun songs van grote klasse waren en die karakteristieke stem met dat fraaie rauwe randje grote festivalweides kon doen smelten. Because Of The Times (2007) en Only By The Night (2008) verschaften Kings Of Leon terecht een megastatus. Daarna werd het snel minder, vervelend, saai en zowel compositorisch als op de podia ronduit matig. Met plichtmatig je rol vervullen pak je geen groot publiek in. WALLS brengt daar slechts een beetje verandering in. Niet vanwege de productie van Markus Dravs (Coldplay, Arcade Fire), want die klinkt eigenlijk net iets te gelikt. Ook niet door het net niet funky genoeg swingende Around The World of het gejaagde Find Me. Maar wel omdat er toch weer een paar sterke liedjes op staan. Waste A Moment bijvoorbeeld is pakkend, maar mist het scherpe randje dat Sex On Fire onweerstaanbaar maakte. In de meer gevoelige sector blinken het simpel gehouden Muchacho, het dreigende Over en het ingehouden gezongen Walls uit, omdat die stem van Caleb Followill nog altijd een kwetsbaar hartje van iemand met liefdesverdriet kan doen smelten. ‘You tore out my heart / You threw it away’. Hij verdient weer een paar fans meer die dat hart snel willen oprapen. Nu maar hopen dat hij geen bezwaar maakte tegen het doneren ervan.

WALLS van Kings Of Leon gratis thuisbezorgd krijgen, samen met Control van Kensington? Neem dan nú een abonnement op ons prachtblad en word ook nog eens automatisch lid van Club OOR! Klik hier voor alle info.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Recensie: KINGS OF LEON - WALLS (album) | OOR