album
indie

Waxahatchee

Out In The Storm

MERGE/KONKURRENT

Courtney Barnett, Angel Olsen, Sharon Van Etten – sterke vrouwen doen zich nadrukkelijk gelden in het pantheon van de indierock. Sinds een paar jaar hoort ook Katie Crutchfield alias Waxahatchee (ze noemt zich naar een water in haar thuisstaat Alabama) in dit rijtje thuis.

Het in haar slaapkamer opgenomen American Weekend (2012) maakte meteen indruk, met haar officiële debuut Cerulean Salt kreeg ze de hele muziekpers aan haar voeten. Out In The Storm, haar vierde album, is opnieuw een schot in de roos. Crutchfield geeft nieuwe betekenis aan begrippen als onzekerheid en zelfverachting (openingsnummer Never Been Wrong is een eminent voorbeeld), maar verpakt deze in melodieuze punkpop vol overtuigingskracht. Het is niet de enige paradox in Crutchfields muziek. Zo kiest ze nooit voor platgetreden paden, maar klinkt ze tegelijkertijd met ieder album strakker en professioneler. Producer John Agnello, met onder meer Dinosaur Jr en Sonic Youth op zijn track record, heeft hier ongetwijfeld zijn aandeel in, net als Crutchfields uitstekende band, met daarin onder meer haar zus Allison (met wie ze ooit de punkband P.S. Eliot vormde) en de van Sleater-Kinney bekende Katie Harkin. De grotendeels live in de studio opgenomen plaat klinkt fris en in your face. Silver en het eerdergenoemde Never Been Wrong overrompelen de luisteraar met hun punky pracht, maar als Crutchfield naar een lagere versnelling schakelt (8 Ball, A Little More) is het resultaat niet minder overtuigend. Grote klasse.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Recensie: Waxahatchee - Out In The Storm (album) | OOR