album
Dance

Weval

Weval

KOMPAKT/NEWS

Het vanaf 2010 actieve Amsterdamse duo Harm Coolen en Merijn Schotte Albers had al een paar uitstekende EP’s uit en nu is er ook een debuutalbum. De eindtwintigers, beiden afkomstig uit de filmwereld, vonden elkaar in een gezamenlijke liefde voor elektronische muziek. Van hun afzonderlijke achtergronden – in respectievelijk de . . .

Naar een even prachtig liedje als Something (van de EP Half Age uit 2013) is het evenzeer zoeken, al komt het rustige Days (met tekst en zang van Romy Day) wel heel aardig in de buurt. Weval volgt op organische wijze het eigen gevoel en brengt de luisteraar, soms iets te kort, in een flow. De vaak vervormde tekstflarden verschaffen het geheel wel weer een menselijk tintje. Schoonheid schuilt volgens de heren vaak in imperfectie. Dit albumdebuut bevat daarom ook tracks die weliswaar de juiste snaar of toets raken, maar waarbij de heren bewust niet alle ontstane plooien hebben gladgestreken. Het sfeerrijke tweeluik You Made It is daar het meest indrukwekkende voorbeeld van.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld
concert

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld

Kunst hoeft niet per se iets te betekenen om mooi te zijn. Zo vind ik het werk van Mark Rothko ...
Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome
concert

Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome

Het contrast op de vierkante kilometer kan haast niet groter zijn. Terwijl Harry Styles (29) drie dagen lang de ArenA ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Recensie: Weval - Weval (album) | OOR