nieuws

Florence + The Machine kondigt nieuw album aan

Florence + The Machine heeft een nieuw album aangekondigd, getiteld Dance Fever. De plaat komt uit op 13 mei. De derde single My Love is vanaf nu te beluisteren. Bekijk de nieuwe videoclip (die wederom is geregisseerd door Autumn de Wilde) voor hieronder.

Foto Autumn De Wilde

De nieuwe single barst van de energie, synthesizers en wederom theater. Samen met Heaven Is Here en King verschijnt My Love op het vijfde studioalbum van de Engelse band. My Love was eigenlijk geschreven als een triest liedje, maar ontpopte zich toch tot een dansnummer. ‘Soms hebben de grootste danshitjes een hele verdrietige kern’, zei Florence Welch donderdag op BBC Radio 1.

Ook leuk om te weten: het nieuwe album is geproduceerd door Glass Animals’ Dave Bayley en Jack Antonoff, die samengewerkt heeft met grote namen als Lana Del Rey, Lorde, Taylor Swift en nog vele anderen.

Welch belooft dat het album een ‘sprookje in veertien liedjes’ zal zijn. Dance Fever is de opvolger van High As Hope uit 2018. Tourdata hebben we nog niet, maar die zitten er zeker aan te komen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

Florence + The Machine kondigt nieuw album aan (nieuws) | OOR