nieuws

Florence + The Machine kondigt nieuw album aan

Florence + The Machine heeft een nieuw album aangekondigd, getiteld Dance Fever. De plaat komt uit op 13 mei. De derde single My Love is vanaf nu te beluisteren. Bekijk de nieuwe videoclip (die wederom is geregisseerd door Autumn de Wilde) voor hieronder.

Foto Autumn De Wilde

De nieuwe single barst van de energie, synthesizers en wederom theater. Samen met Heaven Is Here en King verschijnt My Love op het vijfde studioalbum van de Engelse band. My Love was eigenlijk geschreven als een triest liedje, maar ontpopte zich toch tot een dansnummer. ‘Soms hebben de grootste danshitjes een hele verdrietige kern’, zei Florence Welch donderdag op BBC Radio 1.

Ook leuk om te weten: het nieuwe album is geproduceerd door Glass Animals’ Dave Bayley en Jack Antonoff, die samengewerkt heeft met grote namen als Lana Del Rey, Lorde, Taylor Swift en nog vele anderen.

Welch belooft dat het album een ‘sprookje in veertien liedjes’ zal zijn. Dance Fever is de opvolger van High As Hope uit 2018. Tourdata hebben we nog niet, maar die zitten er zeker aan te komen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...
Keane in AFAS Live: heel veel vrees, erg weinig hoop
concert

Keane in AFAS Live: heel veel vrees, erg weinig hoop

Naast me zit iemand gebiologeerd ieder cameraperspectief in en rondom zijn huis te bekijken. Hij ziet er niet bepaald uit ...

Florence + The Machine kondigt nieuw album aan