nieuws

Pink Mountaintops kondigt album 'Peacock Pools' aan

De Canadese rockband Pink Mountaintops kondigt een nieuw album getiteld Peacock Pools aan met een gloednieuwe single, Lights Of The City. De scheurende track krijgt ook direct een clip onder de regie van George Mays.

Foto Laura Pleasants

Op het nieuwe album doen weer een hoop muzikale collega’s van frontman Stephen McBean mee, waaronder leden van zijn eigen band Black Mountain, de Melvins, Redd Kross en Ty Segalls band. We kunnen uitkijken naar een rockplaat met twaalf nieuwe songs, geschreven aan het begin van de pandemie.

De laatste keer dat we een volwaardig album van Pink Mountaintops kregen was in 2014 (Get Back), maar aan McBeans vocalen te horen lijkt het alsof er geen tijd tussen heeft gezeten. Lights Of The City barst van de energie en is de perfecte binnenkomer voor deze comeback.

Peacock Pools is vanaf 6 mei overal te beluisteren.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...
Keane in AFAS Live: heel veel vrees, erg weinig hoop
concert

Keane in AFAS Live: heel veel vrees, erg weinig hoop

Naast me zit iemand gebiologeerd ieder cameraperspectief in en rondom zijn huis te bekijken. Hij ziet er niet bepaald uit ...

Pink Mountaintops kondigt album 'Peacock Pools' aan