winactie

Restart me up! The Rolling Stones terug in Groningen

Unzipped, de immense expositie over The Rolling Stones, komt terug naar het Groninger Museum. Wij geven tickets weg!

Twee jaar geleden dwaalden we al door de zalen vol instrumenten, kostuums, artwork en allerlei andere parafernalia. En we kwamen ogen en oren tekort door al het muzikale én visuele spektakel. De reconstructies van de oude flat aan Edith Grove, waar de jongens in hun begindagen woonden, en de Olympic Studio, waar hun belangrijkste meesterwerken in de jaren zestig tot stand kwamen, bleken zoekplaatjes waar je uren naar kon turen.

Van de originele gitaren van Keith tot het witte ‘vlinderpak’ waarin Jagger in ’69 door Hyde Park dartelde en de cape die hij een half jaar later in Altamont droeg – alle iconische facetten uit de Stones-historie kwamen samen in de drie uitpuilende verdiepingen, deels ouderwets rariteitenkabinet, deels hypermoderne, interactieve experience.

Zelfs de papierwinkel was allesbehalve stoffig: we zagen de componenten van beroemde plaathoezen als Some Girls (de originele kappersadvertentie) en Undercover (de ongecensureerde pin-up die voor het artwork gekuist werd), de ieniemienie-dagboekjes van Keith Richards (nog leesbaar ook) en uiteraard een ruime uitstalling van Ronnie ‘Rembrandt’ Woods kleurrijke, handgeschilderde setlists.

In 2020 kon de hele boel na de zoveelste lockdown weer worden ingepakt, maar aankomende zomer stalt de grootste rock & roll-band ter wereld z’n schatkamer weer in alle vrijheid uit. Jagger belooft in het filmpje zelfs nieuwe items en ervaringen – wat die inhouden, zult u vanaf 30 juni zelf in Groningen kunnen ontdekken. Ooh’s en aah’s gegarandeerd. En vergeet uw ya-ya’s niet! 

Win!

The Rolling Stones: Unzipped is van 30 juni t/m 21 jan 2024 te zien in het Groninger Museum. Wil jij kans maken op duotickets? Mail dan uiterlijk 28 juni naar prijsvraag@oor.nl o.v.v. ‘The Rolling Stones’ en laat weten waarom jij erheen wil. We nemen contact op met de winnaars.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Madonna bewijst vriend en vijand opnieuw het tegendeel in Ziggo Dome
concert

Madonna bewijst vriend en vijand opnieuw het tegendeel in Ziggo Dome

Bestaat er al zoiets als Madonna’s paradox? Hoe je iedere keer verwacht dat een van de grootste popsterren op aarde ...
The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden
in memoriam

The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden

Als zanger, liedjesschrijver en tekstdichter van The Pogues loodste Shane MacGowan de Ierse muziektraditie richting 21ste eeuw ...
OOR's Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar
lijst

OOR’s Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar

Het is weer zover: 55 popjournalisten, radio-dj’s en prominente muziekvolgers stuurden hun top 10 in en het beste album van ...

Restart me up! The Rolling Stones terug in Groningen (winactie) | OOR