nieuws

Sault brengt onaangekondigd album 'Air' uit

De Britse groep Sault heeft onaangekondigd een nieuw album uitgebracht. De zeven tracks tellende plaat heet Air en staat sinds middernacht op de streamingdienst, na een middagje teasen op social media. Via Bandcamp wordt het album ook op vinyl, cd en als download aangeboden.

Voor het Britse twee-, drie- of viertal, waarvan we enkel de namen kennen maar niet hun rolverdeling of gezichten, is dit de eerste release sinds Nine. In 2020 verschenen de albums Black Is en Rise, die allebei hoog in OOR‘s Eindlijst 2020 stonden.

De drijvende krachten achter Sault zijn Inflo en Cleo Sol, die ook veel met Little Simz werken. Het lijkt erop dat het orkestrale, beatloze album Air, anders dan zijn voorganger, geen limiet heeft meegekregen voor de digitale beschikbaarheid.

Spotify

Apple Music

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De 11 beste albums van het moment (en de komende weken)
Elftal

De 11 beste albums van het moment (en de komende weken)

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

IDLES, Air, Douwe Bob, Het Zesde Metaal, The Waterboys, Meltheads, Porcelain id, The Bony King Of Nowhere, Craig Leon, Blackbird en meer ...
Liam Gallagher John Squire
rock
Liam Gallagher & John Squire

Liam Gallagher John Squire

Ook wel eens lekker: een recensie die zich net zo makkelijk laat inkoppen als de plaat waar ie over gaat ...

Sault brengt onaangekondigd album 'Air' uit (nieuws) | OOR