winactie

Tickets voor Take Root in Groningen

Eurosonicstad Groningen breidt op zaterdag 3 november uit met een Amerikaanse enclave. Binnen de muren van De Oosterpoort vormt zich een Blue Motel, plattelandsschuur en woestijn ineen. En nee, geen met gaas bedekte podia, geen moonshinebier en geen kampvuren, maar wel een flink pakket aan muzikanten die de liederen uit hun homeland komen vertolken. En dat zijn alleen maar muzikanten met een verhaal, een verhaal dat bezongen moet worden.

In het geval van Texaan John Moreland zelfs zo nodig dat hij voor een eenmalige Europese show de Atlantische Oceaan komt overgevlogen. Hij verzorgt het hoofdprogramma met twee heren die ook op de mainstreamfestivals tot de publiekstrekkers behoren: Father John Misty, die met zijn melancholische bitterheid en zwartgallige komedie altijd wel voor een relletje zorgt, en Kurt Vile (foto), die we in de nieuwe OOR nog voor het Lastige Keuzes-blok zetten en daarom geen extra introductie behoeft, als dat überhaupt al nodig was. Neko Case, de New Pornographers-zangeres die vorig jaar haar huis in Vermont in vlammen zag opgaan, heeft dit persoonlijke drama op een album verwerkt en komt die tragische liedjes ook in het hoge noorden vertolken. En ook uit andere landen zijn ze welkom, hoor. Marlon Williams brengt zijn kiwi-folk precies vanaf de andere kant van de oceaan. Al heeft hij zijn inspiratie wel uit het land of the free gehaald. Maar ja, hebben we dat niet allemaal? Verder op het programma, o.a.: Shakey Graves, American Aquarium, Garrett T Capps, Cat Clyde, Darlingside, Alejandro Escovedo Band With Don Antonio, Gold Starr, Honey Harper, Jerry Leger, Becca Mancari, Mattiel, Michael McDermott & Heather Horton, The Mastersons, Sarah Shook & The Disarmers en Trampled By Turtles.

Voor meer informatie en tickets ga je naar takeroot.nl. Gratis naar dit te gekke festival? Samen met een vriend, vriendin, partner, zoon, dochter, buurmeisje, moeder of wie dan ook? Dat kan! Wij geven 2×2 tickets weg! Het enige dat je hoeft te doen is een mail te sturen naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘Take Root’ en ons daar even in te vertellen waarom we juist jou gratis naar Groningen zouden moeten sturen. Succes! Abonnee? Vergeet dan niet je abonneenummer te vermelden, zo verdubbelt je winkans! 

Foto: Shawn Brackbill

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...
Eagles Of Death Metal kondigen coveralbum aan
nieuws
Eagles Of Death Metal

Eagles Of Death Metal kondigen coveralbum aan

Jesse Hughes en Josh Homme van Eagles Of Death Metal hebben via Twitter een nieuw coveralbum aangekondigd. Pigeons Of Shit ...
Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen
concert

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen

Le Guess Who?, het immer uitdijende festival met het alsmaar duizelingwekkender wordende blokkenschema. Een cultdingetje is het al lang niet ...

Tickets voor Take Root in Groningen (winactie) | OOR