winactie

Tickets voor Take Root in Groningen

Eurosonicstad Groningen breidt op zaterdag 3 november uit met een Amerikaanse enclave. Binnen de muren van De Oosterpoort vormt zich een Blue Motel, plattelandsschuur en woestijn ineen. En nee, geen met gaas bedekte podia, geen moonshinebier en geen kampvuren, maar wel een flink pakket aan muzikanten die de liederen uit hun homeland komen vertolken. En dat zijn alleen maar muzikanten met een verhaal, een verhaal dat bezongen moet worden.

In het geval van Texaan John Moreland zelfs zo nodig dat hij voor een eenmalige Europese show de Atlantische Oceaan komt overgevlogen. Hij verzorgt het hoofdprogramma met twee heren die ook op de mainstreamfestivals tot de publiekstrekkers behoren: Father John Misty, die met zijn melancholische bitterheid en zwartgallige komedie altijd wel voor een relletje zorgt, en Kurt Vile (foto), die we in de nieuwe OOR nog voor het Lastige Keuzes-blok zetten en daarom geen extra introductie behoeft, als dat überhaupt al nodig was. Neko Case, de New Pornographers-zangeres die vorig jaar haar huis in Vermont in vlammen zag opgaan, heeft dit persoonlijke drama op een album verwerkt en komt die tragische liedjes ook in het hoge noorden vertolken. En ook uit andere landen zijn ze welkom, hoor. Marlon Williams brengt zijn kiwi-folk precies vanaf de andere kant van de oceaan. Al heeft hij zijn inspiratie wel uit het land of the free gehaald. Maar ja, hebben we dat niet allemaal? Verder op het programma, o.a.: Shakey Graves, American Aquarium, Garrett T Capps, Cat Clyde, Darlingside, Alejandro Escovedo Band With Don Antonio, Gold Starr, Honey Harper, Jerry Leger, Becca Mancari, Mattiel, Michael McDermott & Heather Horton, The Mastersons, Sarah Shook & The Disarmers en Trampled By Turtles.

Voor meer informatie en tickets ga je naar takeroot.nl. Gratis naar dit te gekke festival? Samen met een vriend, vriendin, partner, zoon, dochter, buurmeisje, moeder of wie dan ook? Dat kan! Wij geven 2×2 tickets weg! Het enige dat je hoeft te doen is een mail te sturen naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘Take Root’ en ons daar even in te vertellen waarom we juist jou gratis naar Groningen zouden moeten sturen. Succes! Abonnee? Vergeet dan niet je abonneenummer te vermelden, zo verdubbelt je winkans! 

Foto: Shawn Brackbill

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

Tickets voor Take Root in Groningen (winactie) | OOR