nieuws

The Smile deelt single 'Skrting on the Surface'

Thom Yorke en Jonny Greenwood hebben opnieuw een single gedeeld van hun nieuwe band The Smile. Skrting on the Surface is de derde single van de groep, die wordt gevormd met jazzdrummer Tom Skinner (Sons Of Kemet).

Foto Alex Lake

Regisseur Mark Jenkin maakte een zwart-wit video bij de nieuwe track, geschoten op 16 mm en opgenomen in een verlaten mijn in het Engelse Cornwall. De film is met de hand ontwikkeld in water uit die mijn. Bekijk ‘m hieronder.

Eerder bracht het trio als de singles You Will Never Work in Television Again en The Smoke uit. De band speelt komende zomer in Paradiso (27 mei), op TW Classic (25 juni) en Down The Rabbit Hole (1-3 juli).

Onlangs speelde de The Smile drie shows in een Londense popzaal. Via livestream zag onze recensent een groep die veel wegheeft van moederschip Radiohead, maar lichter en speelser van insteek is, met een bijzonder dynamische jazzdrummer op de kruk. Lees hier de recensie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...
Prince verdient een betere ode dan Candy Dulfer presents The Purple Jam
concert
prince

Prince verdient een betere ode dan Candy Dulfer presents The Purple Jam

De liefde van mijn leven leeft in mijn verleden, schrijft Ilja Leonard Pfeijffer in zijn roman Grand Hotel Europa. Het ...

The Smile deelt single 'Skrting on the Surface'