album
rock

Claw Boys Claw

It's Not Me, The Horse Is Not Me / Part 1

BUTLER/BERTUS

Een jonge god van 67 jaar. Bestaat die? Ja. En hij heet Peter te Bos. De Amsterdammer is de charismatische zanger van rockband Claw Boys Claw en is met de begenadigde gitarist John Cameron, zijn CBC-compagnon sinds 1983, verantwoordelijk voor het materiaal van It’s Not Me, The Horse Is Not Me / Part 1.

Debuut Shocking Shades Of Claw Boys Claw sloeg in 1984 in als een Scud-raket. Te Bos ging te keer als een woesteling. Niemand zal toen gedacht hebben dat hij zo’n 34 jaar later lekker een eind weg zou zingen op het twaalfde album van een springlevende band. Nog immer zit CBC in de garagerock- en psychedelische hoek ‘muzikale doem en verderf’. Al komt het kwartet in Waiting For The Sun (niet het Doors-lied) gecultiveerd voor de dag. Aan de andere kant van het muzikale spectrum staat het raw power-materiaal waarin de mannen van tekeergaan in de weinig heilige geest van Iggy Pop en The Stooges (It’s Not Me en het noisy en grandioos rockende Red Letter). Dakota Chill lijkt een kleinkind van Oh Well van Peter Greens Fleetwood Mac. Ook sterk: Fade. Deze Nick Cave-achtige ballade kent de woorden ‘The sound is strong, it’s so alive’. Inderdaad. Laat Part 2 maar snel komen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Claw Boys Claw - It's Not Me, The Horse Is Not Me / Part 1 (album) | OOR