album
metal

Parkway Drive

Darker Still

EPITAPH

Haast ongemerkt is Parkway Drive een van de grootste metalbands van de wereld geworden. Al zal de metalpolitie zeggen dat metalcore geen echte metal is. Prima. Darker Still is het zevende album van de Australiërs en single The Greatest Fear is zo’n beetje het meest dramatische, grootse en epische nummer dat het vijftal ooit maakte.

Gitaarsolo’s, een wat voorspelbare maar daarom niet minder effectieve breakdown, theatrale teksten over de dood en een vibe die het midden houdt tussen metal, prog en sprookjesmuziek. Het nummer staat niet op zichzelf. Opener Ground Zero begint lieflijk en zelfs als de track ontploft, blijft het behapbaar, ook voor de minder geoefende luisteraar. Ook in Glitch schuwt frontman Winston McCall het grootse gebaar niet. Hij gromt, praat, schreeuwt en zingt over, tja, het belang van een goede nachtrust. Op een of andere manier klinkt Parkway Drive wat minder stoer. Een nummer als If A God Can Bleed – inclusief fluisterzang – is zelfs een beetje grappig. Aan de andere kant: je ziet een volle arena het wel meeblèren. Parkway Drive mikt meer dan ooit op de stadions. En dat is prima. Alleen een beetje oppassen dat ze daar niet net te ver in gaan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Parkway Drive - Darker Still (album) | OOR