album
punk

The Gaslight Anthem

The '59 Sound Sessions

SIDEONEDUMMY/SUBURBAN

Speciaal voor de tiende verjaardag van doorbraakalbum The ’59 Sound pakt The Gaslight Anthem de instrumenten weer op. De band stopte drie jaar geleden voor onbepaalde tijd, maar dit jubileum – en de gages horende bij een jubileumtournee – konden de heren toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naast de tournee verschijnt dit negen nummers tellende plaatje: The ’59 Sound Sessions, een verzameling demo’s opgenomen in de maanden voor de eigenlijke opnames van het album.

We horen vroege versies van onder meer de titeltrack (beste nummer dat frontman Brian Fallon ooit schreef!), The Patient Ferris Wheel, High Lonesome en Great Expectations. Aardig hoor, voor de diehard-fan om te horen hoe deze vroege versies net iets verschillen van de uiteindelijke, maar voegt het nou heel veel toe? Eigenlijk niet. Als extraatje was het leuk geweest, maar deze opnames bestrijken zo’n beetje het hele album. Verder namelijk alleen een cover van God’s Gonna Cut You Down, eerder uitgevoerd door onder meer Johnny Cash en het tot nu toe alleen in 2011 als iTunes-sessie verschenen Our Fathers Sons. Het enige nummer dat écht voor het eerst op plaat verschijnt is Placeholder, maar gedeeltes van die track zijn gebruikt in The ’59 Sound-klassieker Old White Lincoln. De echte fan zal misschien de deluxe-versie met hardcover fotoboek aanschaffen, maar voor alleen dit plaatje hoef je echt je portemonnee niet te trekken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: The Gaslight Anthem - The '59 Sound Sessions (album) | OOR