pinkpop

Solide Nothing But Thieves is toch vooral wachtmuziek

De eerste dag van Pinkpop is warm. Wetende dat de tweede dag van Pinkpop nog warmer gaat worden slaan veel mensen alvast extra zakjes met water in, gezien je op de vrijdag gemiddeld een uur in de rij moet staan voor een (gratis) glas water of een navulling. Ondanks de warmte verzamelt zich een groot publiek bij Nothing But Thieves.

Fotografie Paul Barendregt

De focus van Pinkpop verschuift van de South Stage, waar Twenty Øne Pilots net klaar is met een fantastische set, naar de IBA Parkstad Stage. De laatste noten van Trees van de Pilots zijn nog geen seconde klaar of Nothing But Thieves knalt los aan de andere kant van het terrein. De gebruikelijke zee van hoedjes is moe en ietwat onrustig, want na Nothing But Thieves komt afsluiter Metallica. De grote schermen die normaliter podiumbeelden laten zien, vertonen nu een soort artistiek filmpje. Als we wel beelden van de band te zien krijgen zit er een filter overheen, om de artsy sfeer toch nog een beetje in tact te houden.

We krijgen de reguliere ‘we’re so happy to be here’, maar heel veel interactie met het publiek zit er de eerste helft van de show niet in. Pas als de eerste tonen van Sorry ingezet worden, gaat het publiek écht los. Dit is ook het geval bij de andere hits als Amsterdam en Impossible. Verder is het publiek een beetje tam. Aan de band zelf ligt het zeker niet, het is een prima set. Netjes spelen de heren liedje na liedje, maar toch mist er iets. De vibraties van Twenty Øne Pilots hangen nog in de lucht en de spanning voor Metallica is voelbaar.

We zullen het maar gewoon zeggen: Nothing But Thieves is de wachtmuziek in de lift tussen Twenty Øne Pilots en Metallica. Een goed optreden, absoluut, maar tegelijkertijd een goede blokkenschemavuller. Nothing But Thieves is sowieso een goede band, maar niet extreem uitgesproken. De dag is gevuld met bands als Greta Van Fleet, Idles en Nightwish. Die bands hebben veel persoonlijkheid, drukken een duidelijke stempel op de line-up. Nothing But Thieves doet dat niet echt. Aan het einde van de set spreekt frontman Conor Mason zijn publiek toe; ‘It’s time for us to fuck off, get drunk and go see Metallica.’ Dat neemt het publiek ter harte, want dat is precies wat er gebeurd.

Gezien: Pinkpop 2022, vrijdag (20.50 uur) op IBA Parkstad Stage. Lees hier al onze recensies van Pinkpop.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden
in memoriam

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden

Kees Smallegange is dood. Hij overleed dinsdag aan een hartstilstand. Kees was een stronghold, een autoriteit op het gebied van ...
New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...

Recensie: Solide Nothing But Thieves is toch vooral wachtmuziek (pinkpop) | OOR