festivaltip

De beste roots in één weekend, dwars door heel Nederland

Op Blue Heart Festival, Heartland en Down By The River hoor je de beste rootsmuziek van het moment, internationaal en van eigen bodem, in één weekend dwars door heel Nederland. Blues, Americana, bluegrass en country voeren de boventoon, uiteraard in allerlei kruisbestuivingen. Voor wie in de buurt woont is de keuze gauw gemaakt, maar de avontuurlijke geest gaat natuurlijk cross-country op een ouderwetse roadtrip naar een van de drie festivals (of gewoon naar alle drie!).

Wie? David Eugene Edwards, Hackensaw Boys en Lauren Ruth Ward komen op alle drie de locaties, Bertolf, BLUAI en Mooneye reizen ook af naar Alkmaar en Hengelo, néomí. Brothers Moving, Jana Mila en Woody & Paul luisteren de zondag in Venlo op.

Waarom naar Alkmaar (12 april)? De oergezellige vestingstad heeft gastvrijheid diep in z’n wortels en Podium Victorie laat op vrijdag 12 april zien hoe ’t moet, met alweer de derde aflevering van het Blue Heart Festival. En omdat een potje ouderwetse roots een gezonde eetlust opwekt, steken ze in Alkmaar gezellig de barbecue aan (vlees, vis of vega, je kan vooraf online bestellen). Meer info.

Waarom naar Hengelo (13 april)? Noaberschap, kent u die uitdrukking? Het betekent zoiets als: een beetje vriendelijk met elkaar omgaan. Voor de Twentenaren de normaalste zaak van de wereld, terwijl rootsmuziek al decennia mensen van alle rangen en standen verbindt. Poptempel Metropool is dus de ideale plek om je in een dagje muzikale saamhorigheid onder te dompelen tijdens Heartland. Meer info.

Waarom naar Venlo (14 april)? Panta rhei, zeiden de oude Grieken al. Ofwel, alles stroomt, alles is in beweging. En daar weten ze aan de oevers van de Maas natuurlijk alles van. Grenswerk presenteert Down By The River alweer sinds 2015 (feitje: de Hackensaw Boys speelden ook op die eerste editie) en voegt een lading jong talent aan de bekende namen toe. Zoals néomí, een Nederlandse singer-songwriter die met haar twee EP’s before en after miljoenen streams scoorde, plus de steun van de legendarische Don McLean. ‘Slaapkamerliedjes die de tijd stil laten staan’, aldus OOR. Meer info.

Kost dat? Blue Heart Festival kost €37,50, voor Heartland betmetropooll,nl aal je €38 en Down By The River biedt het hele pakket aan voor €35.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

De beste roots in één weekend, dwars door heel Nederland