luisteren

Nick Mulvey deelt eerste single nieuw album

De Britse singer-songwriter Nick Mulvey heeft zijn derde studioalbum New Mythology aangekondigd. Het langverwachte album verschijnt op 10 juni, onder de vlag van Fiction Records. De eerste single, Star Nation, is nu overal te beluisteren. Star Nation heeft ook een videoclip gekregen, die de sfeer van het liedje perfect aanvult. Bekijk hem hieronder.

Foto James Ronkko

Als we afgaan op de ontspannen Sufjan Stevens-achtige sfeer van Star Nation kunnen we uitgaan van een laid-back zomeralbum. Het vriendelijke gitaarintro geeft een warm en uitnodigend gevoel, waarvan je het liefst de tuinstoelen alvast buiten zet.

‘Ik zing over tijden van samenzijn! De tijd van eenzaamheid is voorbij en ik hoop dat ik dat gevoel kan overbrengen met mijn muziek’, vertelt Mulvey.

Mulveys laatste album Wake Up Now kwam uit in 2017, maar hij heeft zeker niet stilgezeten. In 2020 verscheen zijn EP Begin Again, een korte plaat met drie liedjes en een remix. Of er ook een tournee komt bij New Mythology is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré
concert

Damien Rice zoekt voorzichtig nieuwe wegen in Carré

Damien Rice had meer verleden dan heden om ten tonele te brengen in Carré. ‘Prachtig, prachtig’, verzuchtte het publiek. Maar ...

Nick Mulvey deelt eerste single nieuw album (luisteren) | OOR