luisteren

Nick Mulvey deelt eerste single nieuw album

De Britse singer-songwriter Nick Mulvey heeft zijn derde studioalbum New Mythology aangekondigd. Het langverwachte album verschijnt op 10 juni, onder de vlag van Fiction Records. De eerste single, Star Nation, is nu overal te beluisteren. Star Nation heeft ook een videoclip gekregen, die de sfeer van het liedje perfect aanvult. Bekijk hem hieronder.

Foto James Ronkko

Als we afgaan op de ontspannen Sufjan Stevens-achtige sfeer van Star Nation kunnen we uitgaan van een laid-back zomeralbum. Het vriendelijke gitaarintro geeft een warm en uitnodigend gevoel, waarvan je het liefst de tuinstoelen alvast buiten zet.

‘Ik zing over tijden van samenzijn! De tijd van eenzaamheid is voorbij en ik hoop dat ik dat gevoel kan overbrengen met mijn muziek’, vertelt Mulvey.

Mulveys laatste album Wake Up Now kwam uit in 2017, maar hij heeft zeker niet stilgezeten. In 2020 verscheen zijn EP Begin Again, een korte plaat met drie liedjes en een remix. Of er ook een tournee komt bij New Mythology is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel
concert

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel

Exact vier jaar na Into The Electric Castle brengt Arjen Lucassen met 01011001 – Live Beneath The Waves opnieuw een ...
Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit
nieuwe muziek

Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit

The National brengt maandag zijn nieuwe album 'Laugh Track' uit. Dat maakte de band vrijdag bekend op hun eigen festival ...
Fred Again.. vertedert en verwent het publiek in Ziggo Dome
concert

Fred Again.. vertedert en verwent het publiek in Ziggo Dome

De aantrekkingskracht van Frederick John Philip Gibson is echt something else. Het fenomeen, groot geworden met sad bangers voor nachtelijke ...

Nick Mulvey deelt eerste single nieuw album (luisteren) | OOR