luisteren

Nick Mulvey deelt eerste single nieuw album

De Britse singer-songwriter Nick Mulvey heeft zijn derde studioalbum New Mythology aangekondigd. Het langverwachte album verschijnt op 10 juni, onder de vlag van Fiction Records. De eerste single, Star Nation, is nu overal te beluisteren. Star Nation heeft ook een videoclip gekregen, die de sfeer van het liedje perfect aanvult. Bekijk hem hieronder.

Foto James Ronkko

Als we afgaan op de ontspannen Sufjan Stevens-achtige sfeer van Star Nation kunnen we uitgaan van een laid-back zomeralbum. Het vriendelijke gitaarintro geeft een warm en uitnodigend gevoel, waarvan je het liefst de tuinstoelen alvast buiten zet.

‘Ik zing over tijden van samenzijn! De tijd van eenzaamheid is voorbij en ik hoop dat ik dat gevoel kan overbrengen met mijn muziek’, vertelt Mulvey.

Mulveys laatste album Wake Up Now kwam uit in 2017, maar hij heeft zeker niet stilgezeten. In 2020 verscheen zijn EP Begin Again, een korte plaat met drie liedjes en een remix. Of er ook een tournee komt bij New Mythology is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...
Keane in AFAS Live: heel veel vrees, erg weinig hoop
concert

Keane in AFAS Live: heel veel vrees, erg weinig hoop

Naast me zit iemand gebiologeerd ieder cameraperspectief in en rondom zijn huis te bekijken. Hij ziet er niet bepaald uit ...

Nick Mulvey deelt eerste single nieuw album