ingezonden bericht

Zo bereid je jezelf het beste voor op een popconcert

De agenda van 2024 staat overvol met live optredens van lokale en internationale popartiesten in Nederland. Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Tate McRae, Nicki Minaj en nog vele anderen zullen een bezoekje brengen aan ons kleine kikkerland. Voor de popfans onder ons voelt dit als het winnen van de loterij! Ga je dit jaar naar je allereerste concert van je favoriete popartiest? In dit blog geven we je vier tips hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op zo’n geweldige live-ervaring.

[INGEZONDEN BERICHT]

Beluister de setlist van het concert op een streaming service

Dit spreekt misschien voor zich, maar je kunt jezelf het allerbeste voorbereiden door de muziek van de artiest te luisteren! Veel artiesten spelen 9 van de 10 keer dezelfde nummers op een rij (met uitzondering van Taylor Swift, die bij elk concert twee nummers zingt als verrassing). Grote kans dat jouw concert niet het eerste optreden is, dus vaak is de setlist al bekend. Je kunt deze zelf aanmaken op online platformen zoals Spotify of Apple Music, maar vaak heeft iemand anders al de afspeellijst voor je klaarstaan. Zo leer je gemakkelijk de teksten en de volgorde van het optreden!

Kleed je comfortabel op de dag zelf

Niets is vervelender wanneer je een staanplek hebt en je het helemaal benauwd krijgt van de hitte wanneer je bij het concert bent. Het is dus uiterst belangrijk dat je je comfortabel kleedt! Dit betekent niet dat je per se je joggers, antislip sokken en hoodie aan moet doen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet al te dikke kleding draagt. Je kunt het zelf nog leuker maken door je eigen kleding te ontwerpen op basis van het thema van de muzikant, album of tour. De meeste concertzalen hebben vaak ook kluisjes, dus hierin kun je gemakkelijk je dikke winterjas bewaren.

Neem de juiste spullen mee naar het concert

Bij de meeste concertzalen is het toegestaan om een tas van maximaal A4-formaat mee te nemen, dus benut deze ruimte ook! Bij sommige concerten moet je misschien vooraf de gehele dag in de wachtrij staan, dus het is belangrijk dat je je tasje goed vult met de juiste spullen. Denk aan een powerbank en oplader, medicijnen voor noodgevallen, een handventilator om jezelf af te koelen en make-up spullen. Als je nog ruimte hebt, kun je ook een extra set kleding of warme sokken voor dames meenemen om jezelf warm te houden als je buiten wacht. Zodra je binnen bent, kun je ervoor kiezen om je tas in een kluisje op te bergen als je er niet mee wilt sjouwen.

Check vooraf hoe je naar het concert en weer naar huis gaat

Wees ervan bewust dat er honderden of misschien zelfs duizenden mensen naar hetzelfde concert gaan die ook achteraf naar huis moeten. Het is dus belangrijk dat je niet alleen checkt hoe je er naartoe gaat, maar ook hoe je veilig thuiskomt. Houd eventueel rekening met vertragingen van treinen en zoek op of er genoeg openbaar vervoer in de buurt zit. Bij de meeste concertzalen in Nederland is dit vaak wel het geval, maar het is ook verstandig om een back-upplan te hebben. Vraag dus aan vrienden of familie of zij je eventueel kunnen brengen of ophalen met de auto in het geval dat je het niet meer redt om de trein te halen.

[INGEZONDEN BERICHT]

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Zo bereid je jezelf het beste voor op een popconcert | OOR