album
indie

Clinic

Wheeltappers And Shunters

DOMINO/V2

In de zeven jaar dat Clinic ertussenuit was, kwam ik ze voornamelijk tegen in recensies over Suuns. Die band wordt wel eens verweten te veel op Clinic te lijken. Dat is onzin.

Het startpunt is hetzelfde en Suuns is ongetwijfeld beïnvloed door die hort-en-stoot-beats en buitenademzang, maar is steeds donkerder en abstracter gaan klinken, terwijl Clinic altijd wild om zich heen is blijven slaan en net zo makkelijk een funky poptune als een grofkorrelige krautrocker op plaat kwakte. Op Wheeltappers And Shunters is dat niet anders. Feitelijk doen ze niets wat ze niet eerder deden, maar nooit straalden ze daarbij zoveel plezier uit. Ze noemen het album een satire op Britse cultuur, en hoewel het woord Brexit nergens valt, is het er duidelijk op geïnspireerd – of op zijn minst voortgekomen uit dezelfde sentimenten. De band steekt de draak met het idee dat vroeger alles beter was. De teksten staan bol van de typisch Britse ironie. ‘It’s exciting / Everyone gets to buy things’, zing Ade Blackburn ergens. En: ‘Congratulations / You’re almost done’. Hij zou op je verjaardag komen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Clinic - Wheeltappers And Shunters (album) | OOR