nieuws

Tour Foo Fighters geschrapt na dood Taylor Hawkins

Foo Fighters schrappen hun volledige wereldtournee vanwege het overlijden van Taylor Hawkins. De band was voor een optreden in Bogotá, Colombia toen de drummer overleed, daarna stonden er tot in december shows gepland in de VS, Canada, Australië en Europa (niet in Nederland).

‘Het spijt ons dat we elkaar niet zullen zien zoals gepland’, schreef de band dinsdag op social media. ‘Laten we in plaats daarvan tijd nemen om te rouwen, te genezen, onze dierbaren te omarmen en alle muziek en herinneringen te waarderen.’

Foo Fighters zouden komend weekend spelen tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Deze voorstelling werd een dag voordat Hawkins stierf aangekondigd. Vanaf donderdag draait de film Studio 666 in de Nederlandse bioscopen.

De laatste show met drummer Taylor Hawkins vond plaats op 20 maart tijdens Lollapalooza Argentina in Buenos Aires. In Colombia stond het publiek al voor het podium toen zijn overlijden bekend werd. Lees hier ons in memoriam.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Tour Foo Fighters geschrapt na dood Taylor Hawkins